Unge tænker mere og mere på deres pension

Unge tænker mere og mere på deres pension

Skal man nyde livet og bruge sine penge mens man stadig er ung, eller skal man spare op til pensionen, så man kan leve et mere luksuriøst og bekymringsfrit liv, når man er oppe i alderen. Det spørgsmål er der mange, der har svært ved at svare på.

Det er nemlig individuelt, hvad man lyster, og det er individuelt hvad man får mest livsglæde ud af. Dog viser en ny tendens, at de unge tænker mere på dem selv i fremtiden, og de sparer derfor flere penge op til alderdommen.

Ikke nok med at de har flere penge at gøre med, når de vælger at pensionere sig, så viser det sig også, at de unge gør en rigtig god forretning ved at starte tidligt. Beregninger fra PFA viser, at man kan øge sin pensionsopsparing med cirka 300.000 kroner, hvis man som 30-årig hæver sin opsparing med 500 kroner om måneden.

I løbet af det sidste år har 32.4 % flere danskere under 35 år frivilligt begyndt at indbetale flere penge til deres pensionsordninger. Tilsvarende er det kun 7.7 % af danskerne over 35 år, der gør det samme.

”Traditionelt har det været særligt svært for unge at forholde sig til pension, men det er ved at ændre sig,” lyder det fra Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom i PFA.

Frister det med et boligkøb, så overvej at kig forbi www.moneybanker.dk og få et uforpligtet tilbud på et lån.

Unge er bange for at miste folkepensionen

Det er dog ikke helt uden grund, at man unge i dag vælger at sætte flere penge ind på deres opsparing. De har nemlig en stærk mistro til, at folkepensionen bliver forringet, eller at de slet ikke kan blive dækket ind.

”Det sker helt overvejende, fordi mange unge forstår det sådan, at staten løbende forringer deres vilkår for folkepension, efterløn mv. Og så bliver konsekvensen, at man må tage vare på sig selv. Med en vis bitterhed, og det opleves ikke som retfærdigt. Vi hører ofte udtrykket: ja tak, jeg har forstået, at der ikke bliver noget til mig,” fortæller Carsten Haldum ifølge Finans.dk.

En af de største fordele ved selv at spare yderligere op til pensionen er, at man har mulighed for at gå tidligere på pension.  Er man født efter 1967, så lyder ens pensionsalder på 69 år.

En anden måde at forøge sin pension på er ved at investere i en lejlighed, og derefter gøre brug af forældrekøbsfinten. Det kan være, at du køber en lejlighed til dine børn, som de kan bo i. Inden boligen skal sælges, er det dog nødvendigt, at du eller I vælger at flytte ind og bo i lejligheden i en periode. På denne måde vil der ikke skulle betales den fulde skat, og beregninger viser, at det kan give op mod 500.000 kroner mere på pensionen.

Kasper

Skriv et svar

Copyright © 2020, Jbwu.dk - Alle rettigheder forbeholdes.