De unge går forrest for miljøet

De unge går forrest for miljøet

Det er mere og mere almindeligt, at man som ung borger forsøger at gøre en forskel for miljøet. Det er en positiv udvikling, som lover godt for fremtiden. Og det er da også nu, at der skal tages fat og gøres noget. 

For der er ingen tvivl om, at klimaet i disse år kun bliver et større og større tema. Det er noget, der tales om til enhver begivenhed, og det skyldes selvfølgelig, at problemet er voksende, og vi får mindre og mindre tid til at gøre noget ved problemet. Læs mere om miljøproblematikken hos klimaprofilen.dk. Her kan du, ung som gammel, blive klogere på bæredygtighed i en bred forstand. 

De unge går forrest

Mens det for år tilbage var rigtig svært at få de unge med på den miljørigtige bølge, så er det faktisk ikke sådan, det er i dag. Det er, som om rigtig mange unge mennesker har fået øjnene op for, hvad der er nødvendigt at gøre. 

Det er selvfølgelig langtfra alle, som lægger hele deres liv om, og mange har nok også svært ved at gøre alle de rigtige ting. Der er dog rigtig mange gode intentioner, hvilket i sig selv er rigtig positivt. Det kan nemlig give en form for håb for fremtiden. 

Det er faktisk unge helt ned til de små folkeskoleklasser, som gør en forskel eller i hvert fald forsøger på det. Det skyldes selvfølgelig også, at der er mere fokus på det i undervisningen end tidligere. Derudover er der mange gymnasieelever og universitetsstuderende, som har taget kampen op i de senere år. 

Nu eller aldrig 

For år tilbage tvivlede man på, om der i virkeligheden var noget, som hed global opvarmning, og om klimaproblemerne egentlig fandtes. Nogle var sikre, andre var i tvivl, og nogle mente, at det blot var en naturlig udvikling, som ville vende igen. I dag er sagen dog – og heldigvis for det – ganske anderledes. 

Nu ved næsten alle, at der ikke er nogen tvivl. Polerne smelter, og det samme gør dele af Grønland, og der skal handles nu og her. Det bliver der såmænd også, og så kan man bare diskutere, om det er godt nok. Det er i hvert fald nu eller aldrig på mange måder. 

Skal man se lyst på tingene, så er der gang i rigtig mange ting, som i de kommende år sikrer en grøn omstilling. Det vil på den lange bane også give en mere sikker levevis, og man kan derefter arbejde videre med tilgangen til tingene. 

Kasper

Skriv et svar

Copyright © 2020, Jbwu.dk - Alle rettigheder forbeholdes.