Pas godt på tænderne i den søde juletid

Pas godt på tænderne i den søde juletid

Juletiden er en tid med glæde og fest, men det kan også være en tid, hvor dine tænder tager hårdt på. Med alt det slik, kage og andre søde sager er det ikke så underligt, at karies er et af de mest almindelige tandproblemer. I dette blogindlæg vil vi give dig nogle tips til, hvordan du passer på dine tænder i festsæsonen!

Få et tjek hos tandlægen

Før festsæsonen begynder, skal du besøge din tandlæge for at få et mundtjek. Det vil hjælpe med at identificere eventuelle problemområder i munden og give dig råd om eventuel yderligere mundpleje, der kan være nødvendig. Find en tandlæge i Randers, som er stor erfaring med tænder.

Børst to gange om dagen

Hvis du børster dine tænder to gange om dagen, morgen og aften, er det med til at beskytte dig mod karies forårsaget af sukkerholdige lækkerier. Sørg for at bruge en fluoridtandpasta og børst i to minutter hver gang. Når du har spist eller drukket søde sager, så vent i minimum 30 minutter før du børster, for ellers børster du emaljen af dine tænder af.

Skær ned på sukkerholdige snacks

I julen er det let at spise for meget sukkerholdige godbidder som slikstænger og julesmåkager. Hvis du vil beskytte dine tænder mod skader, kan du prøve at skære ned på disse snacks eller vælge sundere alternativer som nødder eller yoghurt.

Hold dig hydreret

Hvis du drikker rigeligt med vand, hjælper du med at holde dine tænder sunde ved at skylle madpartikler væk og give spyt, der kan beskytte mod bakterier.

Hold øje med dit alkoholindtag

Alkoholholdige drikkevarer som æggesnaps og gløgg indeholder et højt indhold af sukker, som kan være skadeligt for dine tænder. Så hvis du er ude at fejre i løbet af festperioden, så prøv at skifte hver alkoholholdig drink ud med et glas vand for at reducere mængden af sukker i munden.

Skriv et svar

Copyright © 2020, Jbwu.dk - Alle rettigheder forbeholdes.