Spar penge på varmeregningen med et pillefyr

Spar penge på varmeregningen med et pillefyr

Der er fut under energipriserne i øjeblikket, hvilket for de fleste danskere fører til en betydeligt højere varmeregning. Er du en af dem, der anvender oliefyr eller gasfyr til opvarmningen af boligen, vil du i særlig høj grad være mærket af de kraftige prisstigninger på olie og gas. Ved at skifte din nuværende varmekilde ud til et pillefyr, kan du spare rigtig mange penge på varmeregningen. Læs med videre her og bliv lidt klogere på, hvad det vil sige at have et pillefyr.

Sådan virker et pillefyr

Et pillefyr, eller stokerfyr, som det også kaldes, kører på træpiller. Disse træpiller består af hårdt sammenpresset savsmuld. Fyret bliver indstillet således, at det selv doserer træpillerne, der løbende køres ind i brændkammeret. Dette sikrer mindst muligt forbrug af træpiller. Der findes forskellige modeller inden for pillefyr. Du kan eventuelt tjekke en pillefyr test ud, inden du går ud og investerer i dit nye stokerfyr.

Det er netop en god investering, som vil tjene sig selv hjem i løbet af få år, hvis du på nuværende tidspunkt fyrer med olie eller gas. Selvom alt stiger i pris, inklusiv træpillerne er denne prisstigning ikke lige så markant som stigningerne på olie og gas.

Et pillefyr kræver minimal vedligeholdelse.

  • Ca. en gang årligt bør du rengøre fyret, så der ikke dannes et tykt lag sod indvendigt.
  • Når træpillerne brændes, efterlader det aske. Hver enkelt pilletype angiver mængden af aske. Dette samles i en askeskuffe, som typisk skal tømmes hver 2. uge. Fyrer du med piller af solsikkekerneskaller, skal du dog forvente tømning noget oftere, da denne type piller efterlader markant mere aske.
  • Der skal tjekkes og eventuelt fyldes vand på fyret jævnligt. Fyret er udstyret med en overtryksventil, der åbner op for damp, hvis trykket i systemet bliver for højt. Når vand bliver varmt, udvider det sig. Har fyret frigivet for meget vand, vil antallet af bar (trykket) falde, og der skal fyldes nyt vand på.
  • Ekspansionsbeholderen bør jævnligt tjekkes. Dette gøre ved at banke på den. Lyder den hul i den ene halvdel, virker den.

Der kan fyldes træpiller på til mange dage af gangen.

Kasper

Skriv et svar

Copyright © 2020, Jbwu.dk - Alle rettigheder forbeholdes.