Hvad er terpener, og hvordan bruger vi dem?

Hvad er terpener, og hvordan bruger vi dem?

Annoncørbetalt indhold

Aromaerne i cannabis er skabt af terpener, som er de primære komponenter i æteriske olier. Det er naturligt forekommende forbindelser, der findes i planter, som er lipofile (fedtopløselige) og let fordamper ved stuetemperatur. Terpener udgør faktisk den største procentdel af de æteriske olier, der findes i naturen.

  • Monoterpener: 10 %.
  • Diterpener : 5 %.
  • Sesquiterpener : 50 %.
  • Caryophyllen/Humulen : 10 %.
  • Farnesen : 0,5 %.

I ALT: 65-70 % af de naturligt forekommende æteriske olier.

Terpener udvikler sig konstant, og derfor er terpenprofilering ved at blive den næste store teknologiske trend i denne industri. Terpener er det, der giver hver enkelt cannabisstamme sine unikke aromatiske egenskaber og påvirker, hvordan hver enkelt cannabinoid interagerer med din krop.

Virkningerne af cannabinoider som THC og CBD forstærkes i høj grad, når terpener også tages i betragtning. Dette skyldes, at terpener fungerer som yderligere bindingsmidler til receptorerne i vores endocannabinoid-system (ECS). Det gør de ved at stimulere, forstærke eller hæmme visse receptorer, samtidig med at de arbejder på at fjerne andre forbindelser, der kan forsøge at binde sig til cannabinoidreceptorpladser.

Hvad gør terpener?

Som nævnt ovenfor fungerer terpener som yderligere bindemidler til receptorerne i vores endocannabinoid-system (ECS). Det gør de ved at stimulere, forstærke eller hæmme visse receptorer. Ved at kombinere cannabinoider og terpener sammen kan vi forstærke hinandens virkninger for at opnå en langt mere effektiv medicinering.

Når du oplever cannabis ved at ryge eller dampe, kommer cannabinoiderne næsten øjeblikkeligt ind i dit system. Når du dekarboxylerer (opvarmer) cannabis ved hjælp af en vaporizer eller kogning, konverterer denne proces THCa til THC, hvorved virkningerne på dit endocannabinoidsystem øges drastisk på et mere øjeblikkeligt niveau.

Når du spiser cannabis, forårsager fordøjelsesprocessen imidlertid, at flere af cannabinoiderne nedbrydes, så virkningerne er ikke så dramatiske. Denne metode resulterer dog også i en længerevarende effekt på grund af den langsomme frigivelse af THC og CBD i din krop over tid.

Kan terpener gøre dig høj?

Svaret på dette spørgsmål er ja og nej. Terpener er beslægtet med den kemiske struktur af THC, CBD og andre cannabinoider, men de indeholder ikke nogen psykoaktive egenskaber som de forbindelser, der findes i cannabisplanten.

Selv om terpener faktisk ikke gør dig skæv, kan de påvirke, hvordan dit endocannabinoid-system reagerer på fytocannabinoiderne (CBD, THC).

Terpener kan være meget flygtige og fordamper let, hvilket er grunden til, at de normalt findes i cannabis som terpenberigede harpikser. Dette er med til at bevare terpenernes integritet og giver et mere potent produkt.

Hvordan kan vi bruge terpener?

Rygning og dampning: Ikke alle terpener kan findes i cannabis, men mange terpenprofiler indeholder hundredvis af forskellige forbindelser, mens andre kun indeholder en eller to. Når du ryger eller vape din cannabis, frigiver denne proces en masse af de tilgængelige terpener sammen med cannabinoiderne. Selv om de ikke er psykoaktive i sig selv, fungerer terpener som yderligere bindemidler til cannabinoiderne (THC, CBD) for at opnå en forstærket virkning.

Indtagelse af cannabis spiselige produkter: Når du indtager cannabis gennem spiselige produkter, omdanner din lever THC til 11-Hydroxy-THC , som er 4-5 gange mere psykoaktivt end THC. Dette stof bevæger sig derefter gennem hele kroppen og ind i din hjerne, hvilket resulterer i et meget intenst, kropsligt high.

Når du spiser et spiseligt produkt, der indeholder både THC og CBD, omdanner leveren CBD til 7-Hydroxy-CBD. Dette er også mere psykoaktivt end selve CBD og kan forstærke virkningerne af 11-Hydroxy-THC.

Dette resulterer i en øget entourageeffekt for denne særlige stamme, hvilket gør den samlede oplevelse mere robust.

Terpenprofiler er heller ikke kun begrænset til cannabis! Flavonoiderne i æbler, appelsiner, citroner og mange andre planter indeholder også terpener, som du kan finde i din hverdag. Hver af disse planter har en unik terpenprofil, som kan bruges til at identificere deres oprindelse.

Der er mange måder at nyde cannabis på, men den mest effektive måde er ved at kombinere cannabinoider og terpener sammen for at skabe en forstærket effekt på dit endocannabinoid-system (ECS).

Nogle almindelige terpener og deres virkninger

Eucalyptol: Denne terpen findes i eukalyptus og lavendel og har en krydret mentolaroma.

Denne terpen fortynder blodet og forhindrer blodpropper, hvilket kan hjælpe med at reducere inflammation. Det bruges til lindring af hovedpine, muskelsmerter og andre kropslige smerter.

Limonene: Aromaen af denne terpen er meget citruslignende, hvilket er grunden til, at den findes i mange forskellige typer af cannabis stammer. Denne terpen kan også findes i citroner, enebær og fyrrenåle.

Dette har anti-tumor og antibakterielle, svampedræbende og antimikrobielle egenskaber, der kan hjælpe med at behandle infektioner.

Beta-Caryophyllene: Denne terpen findes ret ofte i cannabisplanter. Aromaen af denne terpen er krydret med antydninger af nelliker og peber, hvilket giver den en meget tydelig duft.

I lighed med rosmarin og oregano har denne terpen naturlige antibakterielle egenskaber. Derudover virker det som en ikke-psykoaktiv cannabinoid ved at arbejde med dine CB2-receptorer.

Linalool: Linalool er et beroligende middel, der virker på samme måde som angstmedicin. Dens aroma er blomstret og lavendelagtig, hvilket gør den perfekt til behandling af depression.

Denne terpen har kraftige antiinflammatoriske egenskaber, der er nyttige med patienter, der lider af gigt. Det hjælper også med at behandle epilepsi og andre anfaldsforstyrrelser, hvilket gør det til en almindelig behandlingsmulighed for børn, der lider af disse tilstande.

Referencer:

What to know about terpenes

Cannabis 101: What’s the Deal with Terpenes?

Terpenes/Terpenoids in Cannabis: Are They Important?

Terpenes in Cannabis sativa – From plant genome to humans

 

Kasper

Skriv et svar

Copyright © 2020, Jbwu.dk - Alle rettigheder forbeholdes.